8. července 2009 v 18:58
ahoj
no právě, normálně a to je hnus
Tak za prvý, koně můžeš mít rád stejně jako svýho kluka (no dobře...v tvym případě asi holku

), a přitom nejsi zoofil. Takže...to bude dlouhý

....ten kůň sice nechápe že máš 4 z něčeho, ale pozná, když máš blbou náladu, stejně jako ty můžeš poznat když má on blbou náladu. Kamarádka sice tě může utěšovat, že 4 neni tak hrozná nebo já nevim co, jenže ten kůň je prostě něco, co ti pomůže na to nemyslet, prostě když seš s koněm tak nikdy nic neni blbý...no ty to ani nemůžeš chápat, protože s koňma vůbec nejseš...ale prostě to tak je. A po koni se ti může stejskat uplně normálně, mě se zdá že vy si všichni myslíte že koně jsou všechni stejný, velký se čtyřma nohama, hnědý, černý nebo bílý a řehtaj, jenže tak to neni, každej kůň má svůj charakter a něco dělá nějak jinak než ti ostatní a proto se ti může po koních taky stejskat. Já vim, že by nešlo bejt jen s koňma, například já ráda chodim ke koním nejen kvůli těm koním ale taky kvůli kamarádkám co tam mám, jenže právě lidi maj takovou nevýhodu, můžou ti různě pomáhat a takhle ale koním se to prostě nevyrovná, protože když seš s koněm tak si připadáš že vlastně nejseš, nebo seš, já nevim, ale nevíš co seš a nechceš to řešit, protože tam máš koně kterej tě sice vůbec nechápe ale tváří se, že tě chápe, když sem smutná tak můžu jít za Pamírkem a on do mě začně šťouchat nosem a chce hladit. A vůbec neslouží k mýmu pobavení, on má svůj život kterej je sice zatraceně hnusnej ale je a vůbec tu neni kvůli nám. Koně sice můžeš brát jako svůj zájem, kdy se snažíš o nich co nejvíc dozvědět a naučit se jezdit a takhle, jenže to se vůbec nevyrovnám tomu, když toho koně vezmeš trochu jinak, jako něco co je stejně živý jako ty a taky má svoje problémy a svoje starosti, ale narozdíl od lidí tě s nima nebude otravovat, i když ty ho s těma svejma otravuješ. Ty koně si nás pamatujou...třeba na mě by Pamír určitě zapomněl po pár letech, nebo spíš on by na mě nemyslel, takže vlastně by ani nemohl zapomenout, ale kdybych ho znala dýl a nechodilo by k němu 30 dalších holek který sou uplně stejně nudný jako já, tak by si mě pamatoval a kdybych třeba k němu chodila každej den a pak bych nepřišla, tak by se divil. Zrovna tak, když jedem k babičce a někdo z nás chybí tak pejskové ho furt hledaj. A navíc, koně nemaj jedinej důvod nás mít rádi, když jsme jim zkazili jejich život, rozdělili jejich stáda a udělali si z nich mazlíčky. Spíš se divim, že už nás dávno nerozdupali.
No u koní se toho určitě naučíš víc a hlavně koně tě uplně změněj, skrz na skrz..proč myslíš že je hypoterapie pro postižence? Jasně, protože se naučej správný držení těla a třeba pak nebudou chodit nakřivo, ale nejen kvůli tomu, to hrozně pomáhá bejt s koněm, protože nemusíš nic řešit a kolikrát sem slyšela že bylo nějaký psychicky nemocný dítě a začlo pravidelně chodit ke koním a vyléčilo se z toho...a hra taky jednou zemře...